Afisarea articolelor postate in: Iunie 2017

Comunicat

25 Iun 2017 


Comunicat

 

 

Fundația Creștină „Părintele Arsenie Boca“ se alătură celor peste opt mii de cetățeni români care, zilele acestea, împărtășind același set de valori precum Asociația Foștilor Deținuți Politici și Deportați, Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu“, Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei“ etc., luînd act din presă de reclamația scrisă a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, consideră neavenite schimbarea denumirii unor străzi și a unor instituții, demolarea unor statui etc. în temeiul samavolnicelor hotărîri judecătorești date în timpul regimului comunist de așa-numitele „tribunale ale poporului“.

            Numitul institut își dovedește încă o dată antiromânismul prin noul său demers, ignorînd istoria însîngerată a României supuse experimentului totalitarist din perioada 1945-1989. Bogata memorialistică publicată de mărturisitorii din temnițele comuniste, documentele CNSAS apărute în presă, Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România ar fi trebuit, credem, să constituie suficiente argumente că orînduirea comunistă a fost pentru poporul român o epocă de teroare, caracterizată prin crime imprescriptibile, prin abuzuri judecătorești copiind metodele totalitarismului leninist-stalinist, prin demagogie și cult al personalității. Ar fi fost de așteptat din partea lucrătorilor acestui institut, cunoscători ai crimelor naziste, ai grozăviei deportărilor etc. să empatizeze cu suferințele majorității locuitorilor României din perioada comunistă. În loc să militeze, însă, în acest secol al XXI-lea, pentru conviețuire bazată pe drepturile generale ale omului, pe bună înțelegere, pe armonie între majoritari și minoritari, pe respect reciproc decurgînd din recunoaștere și condamnare a tuturor ororilor și crimelor comise de cele două regimuri totalitare, hitlerismul și comunismul, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ optează pentru demersuri în răspăr cu adevărul istoric, jignitoare la adresa unor figuri ilustre ale intelectualității și ale țărănimii românești anticomuniste, care au plătit cu suferințe indescriptibile – de la umilințe pînă la moarte martirică în temnițe și lagăre de exterminare –, curajul de a se împotrivi ideologiei și metodelor experimentale aplicate în Estul Europei, cu precădere în România. Bunăoară, „fenomenul Pitești“, a depășit în cruzime și ingeniozitate diabolică procedeele leninist-staliniste descrise în Arhipelagul Gulag, roman datorat laureatului Premiului Nobel pentru literatură Alexandr Soljenițîn.

Prin demersuri pe lîngă Ministerul de Interne pentru a se schimba numele unor străzi, ori instituții de învățămînt și pentru a se distruge anumite monumente care poartă numele unor foști deținuți politic sau amintesc contemporanilor despre atitudinea anticomunistă a înaintașilor noștri, considerăm că se creează o falsă problemă, anume a combaterii antisemitismului din România contemporană, ceea ce contravine poziției oficiale atît a Serviciului Român de Informații, cît și a șefului Federației Comunităților Evreiești din România, dl Aurel Vainer: Antisemitismul public este clar că este la cote foarte mici. Noi avem o atitudine foarte favorabilă. Am avut un ajutor și din partea Guvernului de a ne reface patrimoniul, mai ales cel religios. Încercăm să redăm societății toate sinagogile. Avem sprijin din multe puncte de vedere. (...) (cf.

Am aduce încă două argumente la care i-am chema să mediteze pe inițiatorii și susținătorii acestui nou asalt asupra valorilor naționale. Primul este atitudinea principială a lui Radu Gyr, care, fiu de actor fiind și iubitor al acestei arte, ca director general al teatrelor din România în timpul scurtei guvernări din septembrie 1040 – ianuarie 1941, a încurajat și a susținut cu hotărîre înființarea în București a teatrului evreiesc „Barașeum“ – singura instituție teatrală funcțională din Europa în anii tulburi ai celui de-al doilea război mondial. Al doilea argument este o frază definitorie a înălțimii spirituale atinse de gînditorul și scriitorul de excepție Mircea Vulcănescu, cel adeseori citat cu memorabilul enunț testamentar: „Să nu ne răzbunați!“: [răspunsul lui Iisus] „pentru oameni aceasta e cu neputință; dar pentru Dumnezeu toate sînt cu putință, [...] pentru mine, creștin, înseamnă, fără putință de dubiu, că, de vreme ce la Dumnezeu toate sînt cu putință, eu pot să nădăjduiesc și să mă rog, azi, aici, ca Iosif Hechter [i.e. Mihail Sebastian] să fie mîntuit (cf. Mircea Vulcănescu, Creștinism, creștințătate, iudaism și iudei. Scrisoarea unui provincial, în Opere, vol.I, București, Editura Fundației Naționale pentru Știință și Artă & Univers Enciclopedic, 2005,  pp. 312-313).

Avansînd pe calea decisă în aceste zile de conducerea Institutului „Elie Wiesel“, comunitatea evreiască se poate aștepta la reacții tensionate care amenință pacea socială și, mai departe, periclitează echilibrul interetnic și stabilitatea social-politică specifice unui stat de drept.

Avînd în vedere aceste argumente, solicităm forurilor decizionale din România să respingă recentele pretenții formulate de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ îndreptate împotriva unor nume încetățenite, reprezentative pentru cultura și civilizația românească precum Vintilă Horia, Visarion Puiu, Mircea Vulcănescu, I. C. Petrescu, Gheorghe Jienescu, Vasile Gafencu, Radu Gyr, Pr. Justin Pîrvu.

 

Conceput,

Prof. Mihai Floarea

 


 


*Comunicatul l-am conceput ca proiect supus la 24 cireșar 2017 aprobării conducerii Fundației Creștine „Părintele Arsenie Boca”. Chiar dacă nu va primi aprobarea publicării, materialul de față rămîne valabil, adăugîndu-se numeroaselor petiții și proteste ale societății civile românești.
La sugestia telefonică venită din partea fundației la data de 27 cireșar 2017, am întregit textul prin referiri la Radu Gyr și Mircea Vulcănescu.


Admin · 35 vizualizari · Scrieti un comentariu

Contra islamizării Bucureștiului

03 Iun 2017 


Către:

Către:


Curtea de Apel București Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal Dosar

2315/2/2016


Splaiul Independenței nr 5, sector 4, București Cod poștal 050091
CERERE DE INTERVENȚIE ACCESORIE


Subsemnatul FLOAREA MIHAI, domiciliat în București (...)*, formulez prezenta cerere de intervenție accesorie în interesul domnului Cătălin Ioan Berenghi, în procesul intentat Guvernului României cu privire la construirea Mega Moscheii din București, proces care se află pe rol în dosarul 2315/2/2016.


Motivele pentru care nu doresc construirea Mega Moscheii din București sînt următoarele:


1. Sînt creștin ortodox, ca majoritatea bucureștenilor și a populației actuale a României.2. Numărul musulmanilor care trăiesc în tot sectorul 1, unde se va construi moscheea, depășește cu puțin 900. Capitala, în totalitatea ei, nu deține mai mult de 9000 de musulmani cu acte de domiciliere la zi și plătitori de taxe locale;


3. Mă tem că în localitatea mea de baștină siguranța traiului îmi va fi amenințată. Nu am încredere în politicienii turci, deoarece actualul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, am aflat din presă că este un om condamnat pentru propagandă islamică și a declarat că „Moscheile sînt cazărmile noastre, / Cupolele sînt coifurile noastre, / Minaretele sînt baionetele noastre / Credincioșii musulmani sînt soldații noștri“. Opinia mea este că Bucureștiul, capitala României, nu are nevoie de o asemenea politică agresiv-islamistă, contravenind valorilor europene de bună conviețuire, în pace și prietenie;


4. Sînt informat că moscheea urmează să fie construită în sistem islamist, urmînd a fi controlată de Turcia, nefiind subordonată sistemului musulman al locuitorilor României, îndeobște cunoscut. Dacă aceia care vor controla și vor conduce această moschee nu vor fi loiali statului român, am motive foarte serioase de a mă teme pentru viitorul meu și al concitadinilor mei, cunoscînd teroarea ce domnește în statele controlate în prezent de islamiști;5 Capitala României ca și întreagul spațiu carpato-danubian creștin au fost tradițional apărate de musulmanii care au avut aici, de-a lungul vremii, doar interese de a jefui și de a teroriza populația, nicidecum de a o proteja ori de a o sprijini în vreun fel. Dintre voievozii români consemnați de istoria însîngerată a neamului meu, amintesc pe marele domnitor Sfîntul Constantin Brâncoveanu, martirizat de turci, fapt considerat normal de istoricii turci de ieri și de astăzi. Consider deci această megaconstrucție un act agresiv, sfidător la adresa trecutului țării mele, dar antiromânesc și în prezent, așa cum am argumentat demografic și politic.            1 iunie 2017


*NOTĂ: Cineva mi-a sugerat că datele din buletin și adresa nu sînt relevante: mă supun observației și le trec sub tăcere!

Admin · 152 vizualizari · Scrieti un comentariu

Calendar

Mai 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Sep 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

rss Sindicalizare