Afisarea articolelor postate de: Admin

Odiseea lui CO982828609RO

16 Sep 2017 

Odiseea lui  CO982828609RO

-narațiune deloc SF!-

 

I. O scrisoare care n-a mai ajuns la destinație (ușor modificată în momentul transcrierii)

 

Dragi deja depărtați...

 

Regret că au trecut fulgerător zilele de sejur în capitală, cu încercările nedorite de noi – viroza iubitului pui de om, țînțarii etc. Poate că lecția primită – totul e trecător sau fugit irreparabile tempus – e la fel de importantă ca tot ce ni se pregătește cu atenție de cei care conduc lumea. Gîndesc la epoca de răgaz pe care o vom avea, cîndva, după ce toate ale vieții vor trece fiindcă ieri am primit de la tanti A. vestea morții pe un pat de spital, după îndelungă suferință, a bietei tanti I. (...) N-am putut ajunge la înmormîntare din două motive: programul școlar și starea sănătății (am căpătat și eu o viroză puternică, însoțită și de junghiurile lombare care m-au ținut deja două zile și două nopți la orizontală).

Atmosfera bucureșteană e încărcată de ceva bizar și în plus clima: soare-ploaie-frig-soare-înnorat-vînt-soare-ploaie! Totul într-o înlănțuire nespecifică lui florar, ceea ce semnifică precaritatea viețuirii noastre îngrădite experimental.

Puterea rugăciunii ai fi remediul tuturor acestor necazuri, dar cîteodată am sentimentul că nu mai știu să mă rog, ci pot doar să citesc rugăciuni...

Într-o altă ordine ideatică, vă înghesui rapid într-o cutie ceea ce ați uitat pe la noi – mai puțin pe cei patru țînțari hrăniți cu sîngele vostru, pe care i-am ucis cu infinit năduf, după plecarea voastră! I-am azvîrlit în neantul de unde – mare mister pentru mine! – au apărut spre chinuirea oamenilor...

E și o carte în pachet – sper să fie folositoare. În punguța din plastic gofrat e un cadouaș de la blînda mea soacră: regretă că, la cei 83 de ani, nu s-a putut deplasa pentru o întrevedere în foarte, foarte scurtul interval de timp petrecut la noi. Voi mai avea prilejul să vă trimit cîte ceva: mai convorbim telefonic pe tema aceasta.

L. N-a venit de la serviciu, așa că vă îmbrățișez dublu!

Mă rog de iertare pentru toate neplăcerile pe care – fără de voie – vi le-am pricinuit.

DUMNEZEU, ÎNGERII ȘI SFINȚII Săi să vă călăuzească pașii, să vă păzească și să vă aducă binele și pacea!

Marți 23 florar 2017,

București.

 

II. Pagină de jurnal

 

N-am crezut că oamenii pot deveni mașini 100%! Un licăr de speranță am păstrat în suflet și în minte ori de cîte ori mă întîlneam cu vreo situație insolubilă, cu vreun grup uman obtuz dintr-o instituție oarecare, cu indivizi spălați pe creier cu funcții mai mult ori mai puțin importante. Gîndeam: uite și acest ins gras / slab, blond / brunet, tînăr / trecut de cinzeci de ani etc. are și el o familie, greutăți și obligații... E nervos acum, e drept; mă agasează și îmi pune piedici; dar pînă la urmă va face cu el Dumnezeu prin îngerul păzitor o minune și problema se va rezolva după dreptate... Și de cele mai multe ori așa se și întîmpla: chipul lui Dumnezeu se ivea din smîrcurile posturii sale de funcționar limitat de regulamente ori toane și portița de ieșire din impas apărea.

Iată însă că spre sfîrșitul unui florar capricios, în anul de grație 2017, odată cu expedierea unui banal colet într-o țară din inima Uniunii Europene, în chiar capitala acestui artefact politic pe care îl îngăduie încă Dumnezeu spre ispitirea neamului omenesc, un semen de-al meu, angajat la Bureau de Poste UCCLE, n-a cadadicsit să verifice dacă destinatarul indicat de mine pe colet a intrat sau nu în posesia avizului trimiterii. A rămas ca o pompă de benzină sau un capac de canal prevăzut cu ceas în așteptarea scurgerii a cincisprezece zile de la sosirea pachetului și, ștampilînd într-un colț cu nădejde: Pakket – Paquet ! Retouradres EMC 1934 EMC Brucargo B1 EMC_Lane10 – txpb P 323299901100015250774139, a inițiat Retour le / Terugzenden op 14.06.17. Procedura a fost completată de o etichetă roșie cu nelipsitul cod de bare și înscrisul alb NIET AFGEHAALD / NON RECLAME.

Gata! Ștampilat, sigilat, predat! Scăpat obligații! Acasă plecat! Spălat! Mîncat! Dormit!... Sculat! Serviciu regulat!...

După un demers din parte-mi echivalînd cu lupta donqujotescă, de odinioară, cu morile de vînt, am renunțat dezamăgit, nu înainte de a avea, încă o dată, revelația devenirii despre care am scris aici: femeia-mașină de la ghișeu căreia îi cerusem returnarea pachetului voia să-mi calculeze taxe de magazinaj!! A renunțat după o convorbire telefonică cu șefa ei, așa încît a trebuit să exclam:

– Iată și o ființă uman-rațională în această sarabandă halucinantă de acții și reacții mașiniste!!  

 

III.Fragmente dintr-o carte care n-a mai ajuns la destinație

Percepția suferinței în perspectiva „morții absolute“ (Petre Țuțea) și a unei existențe lipsite de finalitate o transformă într-o experiență cu consecințe nefaste și nocive ontologic, într-o trăire neroditoare. În mod paradoxal, la mulți bolnavi se regăsește tendința de a se refugia în manifestările impulsului de a-și trăi viața cu cît mai mare intensitate și cît „mai din plin“, într-o oarecum magică și lipsită de consistență încercare de a nega existența suferinței, de a o face să pălească prin ignorare și concentrarea energiilor spre o trăire și experimentare cît mai plenară [sic] a bucuriilor lumești. Aș da exemplul unui bolnav pe care l-am îngrijit recent, un bărbat de 65 de ani cu carcinom hepatocelular în fază terminală, cu ascită malignă și cancer obstructiv de vezică urinară, pentru care s-a recurs la nefrostomie (deschiderea rinichiului la piele pentru drenaj urinar). S-a internat pentru sîngerări prelungite la nivelul nefrostomei și scurgeri de lichid ascitic după paracenteză. Serviciul de oncologie i-a mai „dat“ 6 luni de trăit.

L-am întrebat ce-și dorește mai mult. A spus că vrea să se bucure de o calitate a vieții care să-i permită să meargă la pescuit cu cei dragi fără grija sîngerării și a scurgerii de lichid peritoneal. Acesta era planul ultimelor 6 luni de viață: pescuitul cu familia. Alții în situații similare recurg la alcool sau droguri. Sînt multe alte modalități de „fugă“. În mod curent se fuge pînă în ultimul moment. Atracția atașamentelor efemere, hobby-urilor, prietenilor, posesiunilor nu scade în intensitate, ba chiar de foarte multe ori se înregistrează o creștere și întărire a legăturilor cu lumea și detaliile ei nesemnificative. Bolnavii terminali se agață de rutină, de familiar, pentru a scăpa de frică sau de sentimentul de gol sufletesc pe care îl provoacă ideea apropiatei morți. Nici pe ultimul drum, la capătul liniei, mintea nu se îndreaptă spre dincolo, spre lumea deschisă sufletului în veșnicie, ci rămîne blocată asupra momentului crucial și a instanțelor premergătoare acestuia. (Dr. Cristian Harghel, dr. Adrian Harghel, Medicina iubirii. Cum să ne vindecăm prin credință, București, Editura Andreas, 2017, pp.111-112).  

 

IV.Schimb de mesaje electronice

Către Oficiul Poștal București 82

 

Doamnă diriginte Gina Stegariu,

 

Am primit recomandata dv. nr. 42/02.08.2017 privitoare la situația coletului CP extern nr. CO982828609RO.

Că acesta „se află la dispoziția“ mea, cum îmi scrieți, nu este o noutate; supărător pentru mine este că trimiterea a cărei contravaloare eu v-am achitat-o N-A AJUNS LA DESTINAȚIE NICI DUPĂ DOUĂ LUNI ȘI JUMĂTATE! Așa cum v-am comunicat și personal, NU EU SÎNT VINOVAT DE FAPTUL CĂ ACEST COLET N-A FOST PREDAT DESTINATARULUI, CI OPERATORUL EXTERN, CARE N-A CADADICSIT SĂ AVIZEZE DESTINATARUL! În disprețul normelor de conduită umane, probabil din neglijență ori comoditate, oficianții din Bruxelles au returnat coletul, mințindu-vă grosolan că a „expirat termen pastrare, nereclamat“ [am păstrat ortografia originală – semn important al dominației mașinii asupra spiritului]. Știu că destinatarul, ginerele meu, A. P., cu care am convorbit telefonic, a fost de două ori la oficiul unde un funcționar de culoare l-a repezit fără să-i relateze stadiul în care se afla coletul. Prin urmare, acel individ sau un coleg de-al lui a comis o eroare și trebuie să suporte consecințele.

Între timp, pe tema în cauză, eu am luat legătura și cu sediul dv. central. Vă trimit copia scrisorii electronice pe care am adresat-o:

 

Stimată Carmen Velciu,

Au trecut două luni de la expedierea coletului extern CO982828609RO, destinatar P. A., domiciliat în Belgia, Bruxelles (...).

Fără a fi (re)avizat de trimitere, destinatarul n-a ajuns nici pînă astăzi în posesia pachetului, consider că din neglijența oficiantului instituției omologe belgiene, care, conform uzanțelor, trebuia să-i țină la dispoziție trimiterea 30 de zile.

Am depus formularul tipizat de reclamație la oficiul poștal 82 și cu scrisoarea R42/13.06.2017 diriginta Gina Stegariu s-a angajat în soluționarea cazului.

În mod nejustificat, coletul a fost returnat oficiului poștal nr. 82 din București care la 3 iulie 2017 mi-a comunicat acest lucru. Nici pînă în prezent belgienii n-au catadicsit să-mi argumenteze gestul pe care am motive să-l apreciez ca discriminatoriu. De aceea, mă consider îndreptățit de a prezenta cazul organelor abilitate în soluționarea unor astfel de conflicte și, eventual, presei interne și internaționale.

Pentru stingerea reclamației, cer reexpedierea grabnică a coletului pe spezele Poștei Române care își va recupera cheltuielile pe seama vinovaților de la omologii belgieni (neglijență în serviciu). Consider imorală dubla „soluție“ sugerată de o oficiantă de la ghișeul bucureștean nr. 82 fie de a-mi ridica pachetul, fie de a achita din nou contravaloarea retrimiterii la destinație! Mentalitatea conform căreia tot păgubașul trebuie să achite oalele sparte mi se pare anacronică. Dv. aveați obligația de a comunica omologilor belgieni situația descrisă și sper că ați făcut-o deja.

În concluzie, fiindcă o persoană / un prestator de servicii nu și-a făcut datoria pentru care a fost plătit trebuie sancționat. Reexpedierea coletului de subsemnatul o consider o suprataxă și este inacceptabilă.

 

                                                                                                        Mihai Floarea

 

(Trimisă la international3@posta-romana.ro 27 cuptor 2017, orele 9,50).

 

Revenind la obiectul acestui demers, vă rog să remediați de urgență situația, pretinzînd oficiantului extern vinovat de situația relatată daune materiale și morale, conform uzanțelor internaționale! Concret, coletul trebuie retrimis destinatarului: așa este moral și drept pe pămînt și neîndoielnic Dumnezeu ne va împărți fiecăruia dreptatea Sa, cum știe El, la timpul cuvenit!

Pînă atunci, vă rog să reglementați neplăcuta situație fără a mă pune în ipostaza de păgubit fără vină!

Cu stimă,

                                                                                                        Mihai Floarea 

 

P.S.: Dacă cererea mea nu se rezolvă, îmi rezerv dreptul de a sesiza Oficiul de Protecție a Consumatorului, presa internă și internațională. Doresc a se rezolva principial astfel de incidente, iar dacă voi constata că e un caz de discriminare, voi trimite o reclamație și secției corespunzătoare din Parlamentul Uniunii Europene. România și românii sînt cetățeni europeni cu drepturi și obligații egale tuturor popoarelor continentului! 

                                                                                                        M.F. 

(Trimisă la b.op82@posta-romana.ro 9 gustar 2017, orele 12,52).

Reclamatia nr. 42/12.06.2017

 

Buna seara,

Refritor la sesizarea dumneavoastra de mai jos, va informam ca am inaintat-o spre cercetare si raspuns la compartimentele noastre specializate, raspunsul final si masurile dispuse urmand sa vi le aducem la cunostinta ulterior.

Cu stima,

Diriginte OP Buc. 82
Gina Stegariu

[Am păstrat ortografia și așezarea în pagină originale].

Bună ziua, doamnă diriginte Gina Stegariu!

Am rămas în așteptarea răspunsului dv. final.

Să mă adresez mai departe Protecției Consumatorului și să dau publicității cazul?...

Cu stimă,

                                                                                                               Mihai Floarea

 

 

Buna ziua,

In primul rand imi cer scuze va nu v-am raspuns mai repede.
Asa dupa cum v-am spus si in raspunsul precedent, reclamatia dumneavoastra a fost inaintata la compartimentele noastre specializate, pentru cercetare si raspuns.
In attach va trimit adresa prin care acestia ne comunica interventia la operatorul postal extern pentru extinderea cercetarilor cu privire la motivul returnarii coletului.
In momentul in care vom avea raspuns de la operatorul postal din Belgia, vom reveni.

Cu stima,

Gina Stegariu
Dirig. OP Bucuresti 82


(Marți, 29 gustar 2017; 15,32). 

Bună ziua, doamnă diriginte Gina Stegariu

Vă mulțumesc pentru răspuns. Aștept soluționarea prin reexpedierea de urgență a coletului pe spezele vinovaților față de această situație descalificantă.

Cu aceeași speranță,

                                                                                                                Mihai Floarea

(Sîmbătă, 2 răpciune 2017; 10,38).

Buna seara,

Asa dupa cum am promis, revin cu raspunsul din partea operatorului postal belgian.

Operatorul postal din Belgia sustine ca trimiterea reclamata a fost returnata instructional. De la data primirii coletului de catre oficiul de distribuire a fost lasat un aviz la adresa de destinatie si timp de 15 zile coletul a fost la dispozitia destinatarului. Deasemenea,  posta belgiana sustine ca nu s-a primit nicio solicitare din partea destinatarului privind acest colet sau retinerea acestuia. Conform instructiunilor in vigoare, daca o trimitere este returnata motivat, expeditorul nu are dreptul la despagubiri sau restituirea tarifului de la prezentare.

Totodata va informam ca acest colet poate fi ridicat  de catre dumneavoastra de  la sediul OP Bucuresti 82, dupa care, dupa expirarea termenului legal de pastrare, va fi indrumat catre "magazia de pastrare" a obiectelor neridicate in termen.

Pentru orice fel de informatii, va stam la dispozitie oricand.

Pentru neplacerile create, va rugam sa acceptati scuzele noastre si avem convingerea ca vom beneficia de intelegere din partea dumneavoastra. Va multumim si va asiguram ca Posta Romana are ca preocupare permanenta imbunatatirea calitatii serviciilor si implicit a relatiilor cu clientii sai.

Cu stima,

Diriginte
Gina Stegariu

(Primit mesajul la 14 răpciune 2017).

Doamnă Gina Stegariu,

Așa cum cred că știți deja de la subordonata dv., am ridicat la 15 răpciune 2017, orele 17, de la Oficiul Poștal nr. 82 coletul pe care onor. Poșta Română și Bureau de Poste UCCLE POSTILLON n-au fost în stare să-l înmîneze destinatarului, deși eu, ca expeditor, mi-am făcut datoria, achitînd contravaloarea serviciului.

În privința „preocupării permanente pentru îmbunătățirea calității serviciilor“ dv., așa cum vă exprimați în mesajul trimis, cum să comentez?! Aș face o trimitere la medicină, ca să mă fac mai bine înțeles: Operația a reușit, dar pacientul a murit.

Concret, am dubii că voi mai apela vreodată la viciosul lanț de servicii pe care îl „asigurați“ în felul acesta; poate că vinovați sîntem cu toții, avînd așteptări mai mari decît pot niște biete mașini, cum se pare că au devenit funcționarii celor două întreprinderi / instituții sus numite... Omenește, vă urez să nu aveți a face cu experiențe de felul acesteia: nu fac bine sistemului nervos!

Rezervîndu-mi dreptul de a da publicității pătărania mea, conchid că poate alții vor fi în măsură a descîlci noduri gordiene ca acesta...

                                                                                             Mihai Floarea   

 

V.Încheiere

            Care este semnificația celor întîmplate?

Judecînd la nivel orizontal, lumesc-imediat, a fost vorba despre o neplăcere costisitoare (bani, timp, nervi); la nivel transcendent, a fost o ispită, o încercare îngăduită mie de Sus spre a-mi depăși condiția trecătoare și, totodată, o sursă de creație (oricît de modestă, narațiunea de față nu s-ar fi născut dacă odiseea lui CO982828609RO nu s-ar fi produs!).

Nimic nu este întîmplător pe lume, ci este proniator (parafrazez aici pe părintele Constantin Galeriu).

Invit cititorii să mediteze la acestea și să-mi scrie pe pagina mea virtuală, spre a împărți cu mine „gloria postumă“! 


ADAOSURILE MELE ÎN LOCUL COMENTARIILOR LIBERE ALE CITITORILOR:

Comentariile externe la acest articol mi-au fost blocate! Oare de ce? Desigur, dernajează pe cineva că oficiul poștal din UCCLE nu e în stare să gestioneze banalele trimiteri poștale!

Pentru că nu am altă posibilitate, voi completa articolul meu ori de cîte ori voi primi comentarii pe e-mail pe tema conținutului:


1. Am intrat de pe telefon acum si mi s-a intimplat la fel: atac cu virus foarte puternic. E a cincea sau a sasea oara. Poate vedeti ce si cum.

Lucian-Mihai Marin

Răspuns: Probabil că vi se întîmplă acestea fiindcă articolele mele nu sînt corecte politic...

2. Daca nu ar fi vorba de nervi si timp pierdut, aproape ca imi vine sa multumesc ca o astfel de situatie a creat o astfel de pagina savuroasa, o replica demna de un Caragiale contemporan!

Cu cele mai alese ganduri, 

Mona Serbanescu

Răspuns: Vă mulțumesc foarte mult pentru apreciere!

3. Draga Mihai,

am citit scrierile tale si iti spun si eu una intimplata mie, foarte similara cu una de a ta,

am trimis un colet in USA-Arizona, pus la posta din statia de metrou 1 mai si cam peste o luna mergind la posta  din buftea sa imi ridic pensia ,vad pe un raft coletul meu si in primul moment am zis  ca cineva are foarte asemanator scrisul meu dar am realizat ca de fapt era coletul meu care nu avea pe el niciun inscris, satampila,etc si cind am cerut sa mi-l returneze si sa cer explicatii(platisem pentru trimiterea lui 9ooooo lei vechi)

mi-sa cerut 7ooooo  lei vechi ca sa pot ridica coletul, acestia reprezentind taxede magazinaj(nici macar nu fusesem anuntat intrun fel de colet)

bineinteles ca enervat am ridicat tonul, am cerut sa vina diriginta postei si aceasta a dat telefoane in centrala pt ca ea nu  stia nimic cum sa procedeze in final ,l-am ridicat,pierzind cei 900000 mii de lei platiti la bucuresti

am fost scirbit si nici nu am facut reclamatie.

am patit destulecu posta, am trimis colete cu carti, in plicuri mari pe care am scris IMPRIMATE(fiind taxa mai mica) dar nuti se da chitanta de primire si destinatarii nu au primit,deseori nici vederi si scrisori.

Deci,, mi-ar trebui timp si rabdare sa reclam, sa primesc explicatii, etc , si  nu sunt facut sa rezist la aceste situatii

Alexandru Sanda

 

Răspuns: Dacă nu reclamăm abuzurile, dacă nu ne cerem drepturile cetățenești cu voce înaltă, dacă nu luptăm cît ne țin puterile pentru dreptate și adevăr ne merităm soarta, dragă Alexandru...

4.
Multumim mult pentru frumoasele randuri! Neplacerile nu au fost cauzate de voi, asa ca, nu aveti nicio vina! De tantari am scapat, daca vom veni, in octombrie cred ca vor fi cu picioarele in sus.

Va imbratisam cu drag si ne e dor de voi!
Daniela P.

Răspuns: Țînțarii vor dispărea, cu siguranță; dar ce ne facem cu „oamenii-mașini”?
Un dar floralCineva, acum cîteva luni, a abandonat un ghiveci pe palierul blocului nostru de la etajul întîi, în dreptul ușii noastre.În tovărășia altor două plante – un palmier pitic și una al cărei nume nu-l știu, dar am observat specia
proliferînd viguros în sediul administrației – noul venit era cifulit, cu multiple uscături și cicatrici: un biet trandafiraș pitic, într-un ghiveci ca vai de el, cu pămîntul sărăcăcios debordînd. L-am adoptat imediat și pe el, udîndu-l regulat și cu un surplus de răbdare: din cauza pămîntului ridicat mult spre marginea ghiveciului, trebuia să aștept cîteva momente să absoarbă o primă cantitate din lichidul vital, urmînd să-i ofer încă o doză, proporțional cu flămînzenia lui.Am plecat la sfîrșitul lui cuptor și începutul lui gustar, profitînd de concediul de odihnă al soției mele, opt zile la Căciulata și vreo alte opt la Brădet. Se pare că nimeni n-a avut ochi pentru micul colț viu al palierului, căci la întoarcere pămîntul celor trei ghivece era însetoșat vizibil. Mi-am reluat obiceiul cu detașarea celui care știe că n-are nimic de pierdut ori de cîștigat, fiindcă oricînd plantele abandonate la ușa noastră pot dispărea brusc la fel cum au apărut.Alaltăieri, privind trandafirașul, i-am zărit un bobocel. Culoarea n-am putut-o distinge. L-am felicitat în gînd, îmbrățișîndu-l virtual, simțind că acesta e felul lui de a-mi mulțumi că am revenit și mi-am reamintit de el.Ieri, bobocelul desfăcîndu-se puțin, am observat că floarea va fi galben-aurie.Astăzi, udîndu-l iar, am văzut că a înflorit în lege, minuscul și minunat, dăruindu-se luminii binecuvîntate a lui Dumnezeu și privirilor noastre. Discreția florii m-a înfiorat: perfecțiunea nu ține cont de dimensiuni și apare uneori în cele mai modeste locuri; îți trebuie însă ochi atent pentru a o descoperi și dispoziție pentru a o admira.Am rugat pe soția mea ca, înainte de plecarea la serviciu, să-i dăruiască și ea trandafirașului galben o privire admirativă.Mulțumirea mea pentru această înflorire e atît de mare, încît nu puteam s-o tăinuiesc; de aici însemnările de față lăsate să-și ia zborul către oricine.Se cuvine, desigur, să înalț în încheiere o rugăciune Creatorului: Doamne, primește aceste cuvinte puține de laudă și mulțumire pentru toate binefacerile Tale cotidiene! Îndeosebi trandafirașului pe care mi l-ai trimis să-mi încălzească inima și să-mi lumineze mintea îi mulțumesc, prin Tine, Ziditorule! Slavă Ție!


(Miercuri, 8 gustar 2017).
Admin · 23 vizualizari · Scrieti un comentariu

Nu modificați denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu“ din București!

01 Iul 2017 


Un demers către primăria sectorului 4Nu modificați denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu“ din București! Motto:„Societatea este un complex de factori ce nu trebuie desconsiderați  niciunul.“ (Mircea Vulcănescu, „Cauzalitate și teleologie în științele sociale“). Îngrijorați de noul demers al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ de a fi schimbată denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu“ din București, vă comunicăm dezacordul nostru, considerînd resentimentară și nejustificată această măsură.

Cultural, Mircea Vulcănescu (n. 3 martie/mărțișor 1904, în București – d. 28 octombrie / brumărel 1952, în temnița din Aiud) este un creștin de formație enciclopedică, dovadă stînd scrierile sale antume și postume însumînd circa cincisprezece volume. Spre exemplu, doar răsfoind „Opere“, vol. I (1344 p.) și II (1627 p.) (București, Editura Fundației Naționale pentru Știință și Artă & Univers Enciclopedic, 2005) cercetătorul de bună credință poate găsi dovezi de necontestat ale onestității, ale pregătirii excepționale, ale patriotismului ardent care l-au caracterizat.
Profesional, ca Subsecretar de Stat la Ministerul de Finanțe (27 ianuarie 1941 – 23 august 1944), Mircea Vulcănescu a fost un excelent și perseverent negociator cu Germania, reușind obținerea înzestrării Armatei a 4-a cu echipament și tehnică de luptă la cel mai înalt nivel la care se ajunsese în epocă și a opt vagoane de aur pentru Banca Națională a României – contravaloarea petrolului românesc și a altor bunuri utilizate în conflagrația mondială – ceea ce ar trebui să fie un exemplu pentru guvernanții și diplomații români din toate timpurile!
Judecata nedreaptă, ideologică, din octombrie 1946, venită din partea unui așa-numit „tribunal al poporului“, ca nenumărate altele înființate de comisarii bolșevici trimiși de URSS, nu mai poate constitui un temei actual pentru măsuri ca acelea dorite de Institutul „Elie Wiesel“, deoarece sîntem de părere că nu există nicio legătură între studiul holocaustului – scopul declarat al acestui institut – și creștinul-martir care a lăsat conaționalilor săi celebrul testament verbal „Să nu ne răzbunați!“.


Prof. Mihai Floarea


Admin · 29 vizualizari · 1 comentariu

Comunicat

25 Iun 2017 


Comunicat

 

 

Fundația Creștină „Părintele Arsenie Boca“ se alătură celor peste opt mii de cetățeni români care, zilele acestea, împărtășind același set de valori precum Asociația Foștilor Deținuți Politici și Deportați, Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu“, Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei“ etc., luînd act din presă de reclamația scrisă a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, consideră neavenite schimbarea denumirii unor străzi și a unor instituții, demolarea unor statui etc. în temeiul samavolnicelor hotărîri judecătorești date în timpul regimului comunist de așa-numitele „tribunale ale poporului“.

            Numitul institut își dovedește încă o dată antiromânismul prin noul său demers, ignorînd istoria însîngerată a României supuse experimentului totalitarist din perioada 1945-1989. Bogata memorialistică publicată de mărturisitorii din temnițele comuniste, documentele CNSAS apărute în presă, Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România ar fi trebuit, credem, să constituie suficiente argumente că orînduirea comunistă a fost pentru poporul român o epocă de teroare, caracterizată prin crime imprescriptibile, prin abuzuri judecătorești copiind metodele totalitarismului leninist-stalinist, prin demagogie și cult al personalității. Ar fi fost de așteptat din partea lucrătorilor acestui institut, cunoscători ai crimelor naziste, ai grozăviei deportărilor etc. să empatizeze cu suferințele majorității locuitorilor României din perioada comunistă. În loc să militeze, însă, în acest secol al XXI-lea, pentru conviețuire bazată pe drepturile generale ale omului, pe bună înțelegere, pe armonie între majoritari și minoritari, pe respect reciproc decurgînd din recunoaștere și condamnare a tuturor ororilor și crimelor comise de cele două regimuri totalitare, hitlerismul și comunismul, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ optează pentru demersuri în răspăr cu adevărul istoric, jignitoare la adresa unor figuri ilustre ale intelectualității și ale țărănimii românești anticomuniste, care au plătit cu suferințe indescriptibile – de la umilințe pînă la moarte martirică în temnițe și lagăre de exterminare –, curajul de a se împotrivi ideologiei și metodelor experimentale aplicate în Estul Europei, cu precădere în România. Bunăoară, „fenomenul Pitești“, a depășit în cruzime și ingeniozitate diabolică procedeele leninist-staliniste descrise în Arhipelagul Gulag, roman datorat laureatului Premiului Nobel pentru literatură Alexandr Soljenițîn.

Prin demersuri pe lîngă Ministerul de Interne pentru a se schimba numele unor străzi, ori instituții de învățămînt și pentru a se distruge anumite monumente care poartă numele unor foști deținuți politic sau amintesc contemporanilor despre atitudinea anticomunistă a înaintașilor noștri, considerăm că se creează o falsă problemă, anume a combaterii antisemitismului din România contemporană, ceea ce contravine poziției oficiale atît a Serviciului Român de Informații, cît și a șefului Federației Comunităților Evreiești din România, dl Aurel Vainer: Antisemitismul public este clar că este la cote foarte mici. Noi avem o atitudine foarte favorabilă. Am avut un ajutor și din partea Guvernului de a ne reface patrimoniul, mai ales cel religios. Încercăm să redăm societății toate sinagogile. Avem sprijin din multe puncte de vedere. (...) (cf.

Am aduce încă două argumente la care i-am chema să mediteze pe inițiatorii și susținătorii acestui nou asalt asupra valorilor naționale. Primul este atitudinea principială a lui Radu Gyr, care, fiu de actor fiind și iubitor al acestei arte, ca director general al teatrelor din România în timpul scurtei guvernări din septembrie 1040 – ianuarie 1941, a încurajat și a susținut cu hotărîre înființarea în București a teatrului evreiesc „Barașeum“ – singura instituție teatrală funcțională din Europa în anii tulburi ai celui de-al doilea război mondial. Al doilea argument este o frază definitorie a înălțimii spirituale atinse de gînditorul și scriitorul de excepție Mircea Vulcănescu, cel adeseori citat cu memorabilul enunț testamentar: „Să nu ne răzbunați!“: [răspunsul lui Iisus] „pentru oameni aceasta e cu neputință; dar pentru Dumnezeu toate sînt cu putință, [...] pentru mine, creștin, înseamnă, fără putință de dubiu, că, de vreme ce la Dumnezeu toate sînt cu putință, eu pot să nădăjduiesc și să mă rog, azi, aici, ca Iosif Hechter [i.e. Mihail Sebastian] să fie mîntuit (cf. Mircea Vulcănescu, Creștinism, creștințătate, iudaism și iudei. Scrisoarea unui provincial, în Opere, vol.I, București, Editura Fundației Naționale pentru Știință și Artă & Univers Enciclopedic, 2005,  pp. 312-313).

Avansînd pe calea decisă în aceste zile de conducerea Institutului „Elie Wiesel“, comunitatea evreiască se poate aștepta la reacții tensionate care amenință pacea socială și, mai departe, periclitează echilibrul interetnic și stabilitatea social-politică specifice unui stat de drept.

Avînd în vedere aceste argumente, solicităm forurilor decizionale din România să respingă recentele pretenții formulate de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ îndreptate împotriva unor nume încetățenite, reprezentative pentru cultura și civilizația românească precum Vintilă Horia, Visarion Puiu, Mircea Vulcănescu, I. C. Petrescu, Gheorghe Jienescu, Vasile Gafencu, Radu Gyr, Pr. Justin Pîrvu.

 

Conceput,

Prof. Mihai Floarea

 


 


*Comunicatul l-am conceput ca proiect supus la 24 cireșar 2017 aprobării conducerii Fundației Creștine „Părintele Arsenie Boca”. Chiar dacă nu va primi aprobarea publicării, materialul de față rămîne valabil, adăugîndu-se numeroaselor petiții și proteste ale societății civile românești.
La sugestia telefonică venită din partea fundației la data de 27 cireșar 2017, am întregit textul prin referiri la Radu Gyr și Mircea Vulcănescu.


Admin · 35 vizualizari · Scrieti un comentariu

Contra islamizării Bucureștiului

03 Iun 2017 


Către:

Către:


Curtea de Apel București Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal Dosar

2315/2/2016


Splaiul Independenței nr 5, sector 4, București Cod poștal 050091
CERERE DE INTERVENȚIE ACCESORIE


Subsemnatul FLOAREA MIHAI, domiciliat în București (...)*, formulez prezenta cerere de intervenție accesorie în interesul domnului Cătălin Ioan Berenghi, în procesul intentat Guvernului României cu privire la construirea Mega Moscheii din București, proces care se află pe rol în dosarul 2315/2/2016.


Motivele pentru care nu doresc construirea Mega Moscheii din București sînt următoarele:


1. Sînt creștin ortodox, ca majoritatea bucureștenilor și a populației actuale a României.2. Numărul musulmanilor care trăiesc în tot sectorul 1, unde se va construi moscheea, depășește cu puțin 900. Capitala, în totalitatea ei, nu deține mai mult de 9000 de musulmani cu acte de domiciliere la zi și plătitori de taxe locale;


3. Mă tem că în localitatea mea de baștină siguranța traiului îmi va fi amenințată. Nu am încredere în politicienii turci, deoarece actualul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, am aflat din presă că este un om condamnat pentru propagandă islamică și a declarat că „Moscheile sînt cazărmile noastre, / Cupolele sînt coifurile noastre, / Minaretele sînt baionetele noastre / Credincioșii musulmani sînt soldații noștri“. Opinia mea este că Bucureștiul, capitala României, nu are nevoie de o asemenea politică agresiv-islamistă, contravenind valorilor europene de bună conviețuire, în pace și prietenie;


4. Sînt informat că moscheea urmează să fie construită în sistem islamist, urmînd a fi controlată de Turcia, nefiind subordonată sistemului musulman al locuitorilor României, îndeobște cunoscut. Dacă aceia care vor controla și vor conduce această moschee nu vor fi loiali statului român, am motive foarte serioase de a mă teme pentru viitorul meu și al concitadinilor mei, cunoscînd teroarea ce domnește în statele controlate în prezent de islamiști;5 Capitala României ca și întreagul spațiu carpato-danubian creștin au fost tradițional apărate de musulmanii care au avut aici, de-a lungul vremii, doar interese de a jefui și de a teroriza populația, nicidecum de a o proteja ori de a o sprijini în vreun fel. Dintre voievozii români consemnați de istoria însîngerată a neamului meu, amintesc pe marele domnitor Sfîntul Constantin Brâncoveanu, martirizat de turci, fapt considerat normal de istoricii turci de ieri și de astăzi. Consider deci această megaconstrucție un act agresiv, sfidător la adresa trecutului țării mele, dar antiromânesc și în prezent, așa cum am argumentat demografic și politic.            1 iunie 2017


*NOTĂ: Cineva mi-a sugerat că datele din buletin și adresa nu sînt relevante: mă supun observației și le trec sub tăcere!

Admin · 152 vizualizari · Scrieti un comentariu

1, 2, 3 ... 7 ... 14  Pagina urmatoare

Calendar

August 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

rss Sindicalizare